Rio Dulce - Flores - Reisverslag uit Flores, Guatemala van Rowena - WaarBenJij.nu Rio Dulce - Flores - Reisverslag uit Flores, Guatemala van Rowena - WaarBenJij.nu

Rio Dulce - Flores

Door: Rowena

Blijf op de hoogte en volg Rowena

20 Oktober 2005 | Guatemala, Flores

Zaterdagochtend was een drama. Onze bus ging vertrok om 4 uur naar Rio Dulce. Ik lag op tijd in bed, maar op een of andere manier lukte het me niet om te slapen. Om 2 uur sliep ik eindelijk een keer en ik denk dat ik om half 4 ofzo gewoon mijn wekker heb uitgedrukt in mijn slaap… Een jongen die vlakbij woonde zou ook bij mijn huis worden opgehaald en klopte om 4 uur bij mij aan de deur. In 5 min. heb ik al mijn spullen in mijn tas gegooid en ik was precies op tijd klaar. Om 5 over 4 stond het busje voor de deur. Pfoeh! Gelukkig gehaald! Vervolgens een vermoeiende busreis.Het was een rit van 1 uur in een mini-busje naar Guatemala City. In Guatemala City moesten we om 5 uur ´s nachts meer dan een uur wachten op het busstation (terwijl iedereen altijd aanraad om Guatemala City te mijden, ze hadden ons bij boeking niets over een overstap verteld..) en toen gingen we verder in een grote bus. Daar hebben we zo´n 5 uur in door gebracht. We stopten om de haverklap en allemaal mensen die moesten staan, verkopers die even meereizen om eten/drinken te verkopen. Al met al een hele happening en een opluchting toen we er waren. ,-)

We waren met z´n zessen. (Susan, Marius, Elise, Roos, Thomas en ik) Er waren nog 3 studenten mee die maandag weer in Antigua moisten studeren. We hadden een leuk verblijf aan de Lago de Izabal. Mooi aan het water en mooi tropisch ogend vanwege de rieten daken van de hutjes. Erg netjes.
Dezelfde dag zijn we nog met de boot ongeveer een uur verder gevaren en hebben we ong. 30 min. gelopen.. We zijn naar Finca el Paraíso gegaan. Dit is een warmwater waterval. We konden er lekker zwemmen en als we onder de waterval stonden was dat echt warm! Heel gek! Dit schijnt te komen doordat er vulkanisch gesteente is wat het water opwarmd. Heel apart. Aan de zijkant van de waterval konden we omhoog klimmen. Bovenop de waterval waren allemaal kleine ´badkuipjes´ met heet water. En dat allemaal door-van de natuur! Heel leuk om mee te maken.

Op zondag zijn we met z´n allen naar Quirigua gegaan. Dit is een plaatsje dat bekend is vanwege de pilaren van de Maya´s. Op weg hier naar toe reden we door een grote bananen plantage. In Quirigua staan ong. 10 pilaren en diverse altaren. De grootste staat ook hier, 8 meter lang boven de grond en bijna 3 meter onder de grond. Alle tekeningen schijnen ook echt betekenissen te hebben. Helaas hadden we geen gids, dus ik weer er niet het fijne van. Ook waren er nog wat overblijfsels van temples en het balveld.

2e nacht Rio Dulce hebben we ergens anders geslapen. In Tortula was geen plek meer. Roos, Elise en Thomas gingen zondag alweer terug naar Antigua. De accomodatie was wel heel apart. Iemand sprak ons aan bij Tortula en zei date en vriend van hem net een hotel had geopend en dat het nu heel goedkoop was omdat hij pas geopend was. Een Jacuzzi, zwembad, ontbijt blablabla. Klonk allemaal wel heel goed, hoewel ik al wel een beetje m´n twijfels had bij die vent. Maar we hadden accommodatie nodig en het klonk goed. Heerlijk zwembad, Jacuzzi had geen warm water en de slaapkamer was niet bepaald wat we in gedachte hadden. Maarja daar had hij ook niets over gezegd! .-) De mensen waren onwijs vriendelijk en het was er echt wel heel mooi, maar total niet wat we gedacht hadden. Beetje rustig was het wel, maar had ik mooi even tijd om in de lonely planet te lezen enzo. Maandagochtend naar Kasteel San Felipe gegaan, dat was op 5 min. wandelafstand vanaf onze verblijfplaats. Dus ideaal. We hebben dit erg schattige kasteeltje even bekeken en daarna hebben we daar even gezwommen in het Lago de Izabal. Ook nog even gerelaxed en genoten van het zonnetje.

Maandagmiddag om 2 uur warden we door een jeep opgehaald in Rio Dulce. We hadden 2 nachten weg geregeld in het plaatsje ´Las Conchas´. Ongeveer 1,5 uur rijden, ergens in de middle of nowhere. Geen elektriciteit…
Toen we aankwamen zijn we even naar de rivier vlakbij gelopen, daar hebben we gezwommen bij een paar watervalletjes. Later die avond kwam ik erachter dat het inderdaad wel heel primitief was. Het was wel even afzien om naar de wc te gaan… 
… maar alles went. ,-)
Er was ´s avonds dus alleen maar licht van kaarsen (en gelukkig had ik mijn zaklamp!). We waren met een klein groepje. De eigenaar van het gebeuren, een jongen die hem helpt. Marius, Susan, ik en nog 2 Israelische jongens. Het was ´s avonds onwijs rustig. Je hoort dan alleen de geluiden van de natuur en de rivier die er langs stroomd. Ze hadden er hele goede hangmatten!  Heerlijk.
Volgende dag (dinsdag) hadden we 2 excursies. We werden afgezet in een gebied waar 2 rivieren bij elkaar komen. Hierdoor zijn er enorm veel kleine watervalletjes. Een gids was mee en hij leide ons over alle watervalletjes. Nog even gezwommen en toen een wandeling van een uur terug. ´S middags naar een grote waterval gelopen. We moesten ook ergens de river overzwemmen. Wel spannend met de sterke stroming. 
Bij de waterval was het echt heel gaaf. Hij was echt onwijs groot en breed. Bovenaan de waterval hing een touw over de rivier. Je kon deze touw vasthouden en dan naar de overkant gaan, vervolgens in een boom klimmen, eraf springen en vervolgens het touw wel vastpakken! Als we het touw mistte konden we van de waterval afdrijven! Ai! Erg spannend. Later langs de waterval naar beneden geklauterd en vervolgens echt gewoon door de waterval omhoog (niet waar het water keihard naar beneden denderd, maar iets naar de zijkant). Echt wel gaaf om te doen. Fijn dat we een gids hadden, anders bedenk je natuurlijk niet dat je dat ´ff´gaat doen! En ook stonden we dichtbij de rand van de waterval… wat een kracht heeft al dat water!
´S avonds bij onze verblijfplaats waren er vuurvliegjes. Die had ik nog nooit gezien. Ze lichten af en toe eventjes op en dat gaat zo de hele avond-nacht door. Heel geinig om te zien.

Vanochtend hebben Susan en ik de bus gepakt naar Flores in het zuiden van Guatemala. Het idee was eerst om naar Livingston te gaan en vervolgens naar Belize. Maar omdat we verhalen hadden gehoord over een orkaan die misschien Belize-Mexico ging raken met de kracht van 5. Wat de sterkste ooit schijnt te zijn, leek het ons verstandiger om eerst naar het noorden van Guatemala te gaan. Op dit moment zijn we in Flores (na een reis van 4 uur) en we gaan morgen om half 4 in de ochtend richting Tikal. Meer hierover volgt nog. ;-)

Mijn excuses voor als ik typ-zinfouten maark in mijn verhalen. Toetsenbord wil hier ook niet altijd meewerken! ,-)
Bedankt voor alle leuke reacties op de site! Krijg echt een vette glimlach op mijn gezicht als ik de berichtjes lees! Thanks!

Allemaal alvast een fijn weekend!

Rowena.

Nieuws: orkaan schijnt misschien Yucatan-Mexico te raken. Daar gaan we nu dus eerst niet heen! We gaan nog even overleggen wat onze volgende bestemming word.

• 20 Oktober 2005 - 06:54

Annemie:

ha roween
    Telkens als ik je verhaal lees en de foto's met bewondering zit te bekijken, voel ik gewoon jalouzie opkomen..wat is het toch mooi daar..van alles te zien..maar als ik dan denk aan de primitieve omstandigheden dan..ben ik toch blij dat ik hier zit..;)Ik wens je heel veel plezier en kijk uit naar je volgende bericht...Pas je wel een beetje op..met al die stormen...Nou dikke Kus Annemie

• 20 Oktober 2005 - 07:47

Mama:

Lieve rowena

Wat een mooi verslag en foto's zijn het weer geworden. Ik geniet er van. Zo te zien en horen geniet je er van. Verder veel reis plezier en ik kijk uit naar je volgende verslag.
    kus en liefs mams xxxxxxxxx

• 20 Oktober 2005 - 08:29

Rianne:

hey Rowena. Zo te zien gaat alles prima daar en het ziet er daar allemaal heel erg tof uit. mmm hangmatje lijkt me wat wennen en wiebelig, maar heb je dat ook weer eens geprobeerd toch? hoop snel weer wat van je te kunnen lezen. liefs Rian.

• 20 Oktober 2005 - 08:59

Monique:

Rowena,
    Ik waan me helemaal in de middle of nowhere als ik je verhaal lees. Bij het zien van de foto's besef ik dan dat jij het bent die daar als "Jane" over het water zweeft.
    Enjoy life and take care off yourself

• 20 Oktober 2005 - 10:11

Marije:

Hee Roween!
    Pfiew...ben blij om te lezen dat je nog in Guatemala bent...Had t idd ook al in de krant gelezen van die orkaan die richting Mexico e.o. gaat, dus was al bang dat je daar inmiddels zou zitten...Maar dus wel een fijn idee dat je nog ff 'veilig' in Guatemala zit!
    Enne...volgens mij hoef je je voor je conditie voor t voetballen ook geen zorgen te maken; jeetje zeg...wat een boel activiteiten ondernemen jullie daar! Groot gelijk natuurlijk, eruit halen wat erin zit...;)Echt goed om te lezen dat je het daar zo naar je zin hebt en de foto's erbij zijn ook echt geweldig!!!
    Heel veel plezier nog en tot het volgende bericht maar weer he!
    liefs, Marije

• 20 Oktober 2005 - 15:05

Rudi:

Toch even kijken waar ons nichtje zit.
    Hou je haaks.
    Gr Fam R Peters

• 20 Oktober 2005 - 16:53

Kelly:

Hoi lieve Roweentje,
    Wat heb je weer veel leuke dingen gedaan. Het is fijn om te weten dat je het daar zo naar je zin en leuk hebt. Dikke kus,Kelly

• 20 Oktober 2005 - 17:32

Ellen:

Hey Roween!!
    Wat een ervaringen zeg!! Klinkt echt als een super avontuurlijke reis!! Nog eens wat anders dan mijn Schotland verhalen... moet echt nodig eens m'n site updaten, maar ja, ik zit nu midden in m'n examens, dus daar kan ik beter even tijd aan besteden dacht ik zo. Als realiseerde ik me wel dat jij inmiddels al 3 nieuwe berichten hebt geplaatst, sinds ik m'n laatste heb geplaatst... tja...
    Goed, ik ga nog even aan de studie! en jij voorzichtig met alle dingen! Goed nadenken voordat je iets doet he! Klinkt alsof je niet heel implusief kunt zijn nu met die orkaan!
    (ben wel een beetje jaloers hoor!! )
    Knuffel uit Schotland!
    Ellen

• 21 Oktober 2005 - 06:38

Ferdy:

Super gaaf om die foto`s te zien en natuurlijk om te horen dat alles goed met je gaat.Doe maar voorzichtig aan met die orkaan.Iedereen is toch een beetje ongerust.Lekker op de plek blijven waar je bent en dan later de schitterende natuur weer in!Heel veel plezier( maar dat zal wel lukken ) en enjoy your trip.
    Groetjes Ferdy
    Doei Doei

• 21 Oktober 2005 - 12:56

Je Zusje:

Hoi Hoi lieve zus!!
    Supercool dat je je site zo up to date houd!! Bedankt voor het gezellige telefoongesprek gister! Love U!
    Veel liefs en dikke digitale knuffel, Marielle.

• 22 Oktober 2005 - 14:06

Diana:

He Roween
    Iedereen complimenteerd je al met je foto's dus kan ik niet achter blijven.Jij hebt wel een ander weertje dan hier. Geen vallende blaadjes ha ha :) Veel plezier verder ik kijk uit naar je volgende verslag. Groetjes en een knuf Diana

• 23 Oktober 2005 - 14:16

Cecilia:

Rowena, bij deze verhalen denk ik gewoon terug aan een eenvoudig watervalletje in Frankrijk en hoe mooi en spannend ik dat toen vond. Schrijffoutjes? Dat maakt niets uit. Alles wat je schrijft is leuk, een schoonzus van mij zei ooit: het gaat er niet om hoe je schrijft maar dat je schrijft! Gr. Cecilia PS We hebben gister een mooi feest van abraham Rudi gehad.

• 24 Oktober 2005 - 14:37

Nataschja:

Hoi Rowena!

Wat een belevenissen maak je mee! Echt heel leuk om te lezen. En de foto's zijn ook heel mooi. Leuk om te zien! Nou, veel plezier! En tot je volgende verslag!
    Veel liefs Nataschja.

• 24 Oktober 2005 - 15:00

Cintha:

Hoi Rowena,
    Wat een mooie stukjes van de aardbol en wat een natuurgeweld We blijven je volgen.
    Groetjes uit Ulft Frank en Cintha

• 24 Oktober 2005 - 16:13

Kim:

Hoi Hoi
    Leuk om de foto's te bekijken en jou zo te kunnen volgen.
    Soms ben ik maar jaloers!!
    Ik heb namelijk niet het lef om zo lang van huis te gaan om deze geweldige plekjes te kunnen bewonderen ik vind 2 weken altijd al meer dan genoeg!!
    Heel veel plezier nog daar en doe vooral voorzichtig!!!
    Groetjes Kim