Honduras : Roatan - Tela/Triunfo - San Pedro Sula - Reisverslag uit San Pedro Sula, Honduras van Rowena - WaarBenJij.nu Honduras : Roatan - Tela/Triunfo - San Pedro Sula - Reisverslag uit San Pedro Sula, Honduras van Rowena - WaarBenJij.nu

Door: Rowena

Blijf op de hoogte en volg Rowena

28 December 2005 | Honduras, San Pedro Sula

Honduras : Roatan - Tela/Triunfo - San Pedro Sula

Maandagochtend 19 december hebben we om half 5 de bus gepakt naar La Ceiba. Vanaf Las Ceiba was het met de boot nog eens 2 uur. Uiteindelijk kwamen we rond een uur of 7 op onze accommodatie op het eiland Roatan aan. We hadden een aardige accommodatie met keuken, zodat we niet elke dag uit eten hoeven te gaan. Dezelfde avond hebben zijn we wel lekker uit eten gegaan, want na zo´n lange dag hadden we niet echt meer zin om op zoek te gaan naar een supermarkt en om te gaan koken…

De volgende ochtend zijn we op tijd op zoek gegaan naar een duikschool en we konden gelijk aan de slag. We kregen eerst 2 video´s te zien en ´s middags hadden we al onze eerste duik. Best wel spannend! We moesten allerlei oefenen onder water doen. Bijv. om het water uit de duikbril te krijgen als er onder water per ongeluk water in komt. We werden ook nog verrast door een hele mooie schildpad (leek echt net de schildpad uit ´Finding Nemo´! :-) Hey dude! :-)
Ook zagen we nog een mooie mantaray. Natuurlijk ook mooie visjes, maar ik moet zeggen dat ik nog redelijk druk was met mijn oren. Als je op zo´n diepte duikt veranderd de druk natuurlijk heel erg. Hierdoor moet je regelmatig je oren ´klaren´ omdat het anders erge pijn kan gaan doen en ook nog schade aan kan richten aan de oren. Bij mijn eerste duik ging dit dus niet helemaal goed en was ik de hele tijd druk met mijn oren…

Woensdag hadden we ´s ochtends 1 video en daarna direct weer een duik. Het idee was om de PADI cursus (waarvoor je dan je PADI open water brevet krijgt) in 3 dagen te doen. De middag heb ik dus besteed aan het lezen van het boek voor de cursus. Voor mij was dit echt wel veel informatie! Voor Maarten waren dingen iets logischer, dus die hoefde er niet zoveel tijd aan te besteden. Maarten heeft zijn tijd doorgebracht in de hangmat met een baco (of meerdere) in zijn hand. ,-)

We hebben deze dagen helaas niet zoveel zon gehad en op deze donderdag heeft het bijna de hele dag door geregend. (en ook al de hele nacht) Door al deze regen was de zee echt onwijs ruw. We moesten de oefeningen een paar meter onder water doen. Maar door de kracht van de zee werden we echt heen en weer geduwd. Het kostte ons erg veel moeite om op een plek te blijven op de bodem en het zicht onder water was ook niet zo goed. We zijn op het gegeven moment weer in het bootje gestapt om een klein stukje verder wat oefeningen te doen omdat het zo wel erg lasting was. We zijn wat dieper gedoken, waar we er iets minder last hadden van de sterke stroming.
Het diepste wat we gedoken hebben was zo´n 60 feet (18 meter) Best wel heftig om te beseffen dat je op zo´n diepte onder water zit. Bij de PADI cursus leer je dus ook echt wat er allemaal fout kan gaan. Het belangrijkste is om altijd te blijven ademen onder water, anders kunnen je longen uitzetten als je omhoog gaat! Goed om te weten!!!
De duikleraar zei al dat we echt het moeilijkste weer hadden gehad om te duiken en dat het bijna nooit moeilijker kon worden. Wel een erg goede oefening dus! :-) Omdat het zulk slecht weer was en het bootje waarin we zaten heel hoog op en neer deinste (niet normaal hoe hoog die golven waren!) hebben we besloten om de laatste duik niet die middag te doen maar de volgende dag. Aangezien de zon toch nog niet te voor schijn kwam de volgende dag (dus niet echt strandweer) maar het wel minder regende (dus helderder onder water) was dit dus wel een hele goede keuze. ´S middags zijn we alleen nog terug gegaan naar de duikschool om ons examen te doen. En deze hebben we alle 3 gehaald (ik had maar 2 fouten van de 50 :-). Dus nu alleen nog de laatste duik morgen en dan zouden we ons papiertje krijgen! :-)

Vrijdagochtend hadden we onze laatste duik. We moesten als laatste oefening met een kompas zwemmen en daarna konden we eindelijk relaxed gewoon zwemmen. Ik heb het meeste genoten van deze duik omdat de druk er af was. Ook al moet ik zeggen dat het achteraf echt wel heel erg is meegevallen. Toch bleef (en dat zal het denk ik wel blijven) het elke keer spannend voor me om een duik te maken! Na onze duik kregen we onze papiertjes! :-) Jippie!
´S middags met Maarten nog naar het plaatsje Coxen Hole gegaan om wat boodschappen te doen, verder hebben we eigenlijk weinig van het eiland gezien. We zijn dan ook erg druk geweest met onze duikcursus natuurlijk!

Zaterdag 24 december zijn we verder gereist naar Tela. Daar hadden we een accommodatie geboekt die buiten Tela lag (ong. 10 min. met de bus/taxi) en direct aan het strand. Daar aangekomen was het toch niet helemaal wat we gedacht hadden. Rustgevend was het zeker en de ligging was perfect, maar het was er toch wel een beetje stil. Helaas scheen nog steeds de zon niet dus we konden ook niet echt optimaal van het strand voor onze deur profiteren. We verbleven in het plaastje Triunfo wat een echt Garifuna dorpje is. De Garifuna´s zijn afstammelingen van de Afrikanen.
We hebben deze Kerstdagen lekker rustig aangedaan. Lekker in de hangmatten gelegen, gelezen, veel gekaart en lekker gegeten. Wel heel appart om de Kerstdagen in het buitenland door te brengen. Ik was natuurlijk mega blij dat Maarten er gezellig tijdens deze dagen was! Mistte thuis toch ook wel erg en had het helemaal niet erg gevonden om deze dagen lekker thuis te hebben gevierd! Naja, als het goed is zijn Maarten en ik volgend jaar wel weer van de partij! :-) Altijd zooooo gezellig! :-) Nog wel even op Kerstavond naar huis gebeld dus dat was ook wel erg leuk. De laatste avond hebben we nog als oppas gefungeerd voor de kinderen van de eigenaren van de accommodatie. Even was wel leuk om ons Spaans te oefenen (Maarten doet het ook al aardig! :-) maar op het gegeven moment was het wel weer leuk geweest..

Dinsdagochtend 27 december scheen waarempel de zon in een keer! Daar hadden we echt de hele tijd op gehoopt. En vooral Maarten want die heeft natuurlijk weer een grote mond gehad tegen zijn collega´s dat hij pikzwart terug zou komen! Maar helaas lukt dat natuurlijk niet echt als er zo weinig zon is... Maar deze dinsdag hadden we dan eindelijk zon! We zouden eigenlijk naar San Pedro Sula gaan, maar we konden het natuurlijk niet laten om nog even een ochtendje van de zon te genieten op ons prive strand. :-)
Een domper tijdens dit verblijf was wel dat mijn lange broek gestolen was! En laat ik nu alleen een lange spijkerbroek hebben en deze broek! Hij was gewoon aan het drogen binnen bij het verblijf en iemand is naar binnen gekomen en heeft mijn (prachtige! ,-) broek gewoon meegenomen! Het was geen dure broek ofzo, maar wel erg vervelend als het naast je spijkerbroek de enigste lange broek is die je hebt! Ook zo vervelend dat het dan bij mensen terecht komt die het lef hebben om gewoon spullen te stelen. Bah, daar heb ik echt een hekel aan! Maarja, ik moet/mag dus nog op zoek naar een nieuwe broek. (ach, wat erg... moet ik winkelen!! ,-)
De mensen in Honduras zijn trouwens niet echt vriendelijk. Vergeleken met de mensen in de andere landen waar we zijn geweest is het echt een groot verschil! Het straalt er ook gewoon van af. Met het land zelf en de mensen heb ik dus niet zoveel. Voor het duiken op Roatan is het land ideaal. De Bay Islands zijn voor zover ik weet de goedkoopste plek om een duikcursus te volgen en ook nog eens een prachtige onderwaterwereld natuurlijk! Maar verder zou ik toch liever Guatemala, Mexico of Belize aan willen raden! Echt veeeeeeeeeeeeel leuker! :-)

Dinsdagmiddag zijn we dus naar San Pedro Sula gegaan. Accommodatie gezocht en daarna zijn we lekker uit eten geweest bij de Golden Arches en daarna zijn we nog naar de film geweest: King Kong! Gelukkig in het Engels met Spaanse ondertiteling.

Woensdag (vandaag) was echt een regelochtend. Busrit geregeld naar Guatemala City. Op 30 december vliegen Susan en ik namenlijk vanaf Guatemala City (via San Salvador, jaja, extra landje!!! :-) naar Cuba. Helaas vliegt Maarten morgen vanaf San Pedro Sula weer naar NL (via Miami en Parijs) , maar het is natuurlijk errug gezellig geweest dat hij langs kon komen! Maarten heeft mij overigens geholpen om de foto´s op de site te zetten. Ter informatie: de foto´s met tekst in hoofdletters heeft Maarten erbij gezet! Maar dat hadden vast al wel veel mensen gedacht! ,-) Nu gaan we nog even op zoek naar een nieuwe broek in het grote shoppingmall. :-) Vanuit Cuba weet ik niet of ik een bericht ga doen, omdat het nogal duur schijnt te zijn om te internetten. Zoals het er naar uit ziet is alles daar wel aardig duur. Het volgende bericht komt dus waarschijnlijk pas na 11 januari (Antoine´s verjaardag!) omdat we dan weer in Guatemala/Nicaragua zullen zijn. Maarten en ik willen jullie bij deze nogmaals een gezond en goed nieuw jaar wensen! Veel plezier met oud en nieuw!

XXX Rowena en Maarten.

BIJ DE VORIGE VERHAALTJES STAAN OOK NOG NIEUWE FOTOS

• 28 December 2005 - 22:26

Maria:

Lieve Rowena en Maarten
    Jij wilt de eerste zijn he Maarten? Zo kan ik het ook hoor. Maar wat fijn dat jullie het zo leuk en fijn daar hebben en allebei gefeliciteerd met jullie duik diploma. Mooi verhaal weer.
    En ik wens jullie een heel gelukkig en gezond 2006.
    Kus Mams

• 28 December 2005 - 22:30

Maria:

Mooi die foto,s stonden er net nog niet op.
    Vooral in de hangmat zo ken ik maarten weer.
    Kus en knuffel maria

• 29 December 2005 - 09:02

Marielle:

Gefeliciteerd met jullie duik diploma!! Maarten een goede terugreis en Rowena succes en veel plezier met de laatste paar weken. Verder jullie natuurlijk ook heel veel plezier met oud en nieuw!

• 29 December 2005 - 09:45

Alphons:

Hoi Maarten en Rowena de kerst goed doorgebracht nu na het nieuwe jaar toe.
    Dus een prettige jaarwisseling en tot volgend jaar.Alphons

• 29 December 2005 - 18:02

Kelly:

Maarten is er dus toch echt? :P ;)
    Roween nog 8 weekjes en je komt weer thuis, verheug me dr echt op, maar maak er nog maar een mooie tijd van, zodat je niet nog een keer weg gaat :D
    Dikke kus van mij!

• 29 December 2005 - 18:08

ANTOINE:

Maarten is er dus toch echt? :P
    Dikke kus van mij!

• 29 December 2005 - 18:12

Kelly:

ooooh maarten jij bent zooooo knap ;) je veranderd ook nooit he!!

• 29 December 2005 - 18:17

Elise:

Klinkt goed allemaal en leuk he dat duiken?!Ben echt jaloers dat jullie ook Cuba nog eens gaan bezoeken, daar vieren jullie dus ook oudjaar? Heel veel plezier tijdens de jaarwisseling in ieder geval!
    Liefs Elise

• 30 December 2005 - 12:07

Gerard:

Doe de duik naar volgend jaar ook maar.
    Veel plezier en en een gezond nieuwjaar gewenst.
    Dit laatste geld ook voor Maarten.
    Denk aan de sigaren voor Herman.

• 30 December 2005 - 17:48

Marije:

Gefeliciteerd met jullie duikdiploma! Ondanks t slechte weer toch maar weer mooi gehaald! En fijn dat jullie t zo leuk hebben gehad met z'n tweeën! Toch beter dan de kerst 'in je eentje' (tuurlijk niet echt, want je hebt Susan natuurlijk wel, maar toch...) te vieren Roween, of niet dan! Heel veel plezier in Cuba en we horen wel weer van je als internet weer betaalbaar is...;)
    dikke knuf, Marije
    Trouwens ook erg leuke foto's en creatief commentaar, kan niet anders zeggen...;)

• 30 December 2005 - 21:37

Ferdy:

Zoals je op de foto ziet hebben Antoine en ik een poging gedaan om nog een beetje voedsel bij elkaar te zoeken voor het kerstdiner van Rowena en Maarten.De kalkoen was dus niet te vinden!
    Rowena alvast een heel gelukkig nieuw jaar gewenst in het buitenland.En voor Maarten helaas weer terug naar het koude England.Ook gelukkig nieuw jaar voor jou.
    Veel plezier nog!
    Doei Doei

• 31 December 2005 - 15:40

Kelly & Michel:

Lieve Roween,
    Alvast een heeeeeeeeeeél gelukkig nieuwjaar! en over 2 maandjes is t weer zover:D.. Ga goed het nieuw jaar in!! veel plzier!! Dikke kus!

• 31 December 2005 - 15:45

Marielle:

Vanuit het koude Nederland een heel heel gelukkig nieuwjaar gewenst!!! Op naar een te gek 2006 en dat je dan maar lekker veel thuis mag zijn! Haha! Tot snel!!
    Veel plezier nog he!!

GELUKKIG NIEUWJAAR EN EEN GEWELDIG EN EEN GEZOND 2006

DIKKE NIEUWJAARS KNUFFEL EN KUS van Paps en Mams xxxxxxxx

• 31 December 2005 - 21:05

..:

Vanuit Amsterdam van iedereen een gelukkig nieuwjaar voor jou en suzan!
    Kus

• 01 Januari 2006 - 01:14

Doro:

HAPPY NEWYEAR!!!!!!!!!!

XX DORO!

• 01 Januari 2006 - 18:05

Miquel:

Hallo daar.
    Wij hebben de feestdagen ook weer overleefd.
    Jij ook een gezond en voorspoedig nieuwjaar.
    Maarten zien we morgen weer, dan komt hij de plantjes die bij ons gelogeerd hebben weer ophalen.
    Groeten van Joy&Miq...

• 01 Januari 2006 - 18:05

Miquel:

Hallo daar.
    Wij hebben de feestdagen ook weer overleefd.
    Jij ook een gezond en voorspoedig nieuwjaar.
    Groeten van Joy&Miq...

• 01 Januari 2006 - 18:27

Ans:

Feliz ano nuevo

• 01 Januari 2006 - 20:59

Michel:

Hallo daar.

Een heel goed en gezond 2006. Ik zie dat jullie het heel erg gezellig hebben daar en wens jullie nog heel veel plezier de komende weken.

Een leuk oud nieuw gehad ?

Tot snel..

Groetjes Michel

• 01 Januari 2006 - 21:15

Rudi:

Rowena en Maarten ook een goed 2006 gewenst vanuit het mooie Wichmond.
    Hou je haak's
    Rudi en fam

• 02 Januari 2006 - 15:35

Cecilia:

Proficiat met jullie duikdiploma! Maarten, dat zal even anders zijn na zo'n vakantie. Allebeide een goed en gezond 2006. Groetjes uit Ulft, Leo en Cecilia.

• 02 Januari 2006 - 21:14

Rianne:

Hoi Rowena. Maarten is al weer wezen logeren. (hij heeft ondertussen een eigen kamer)en zowaar mijn kerstkaartje overgekomen dus ze zijn niet allemaal hetzelfde die jongens!! Ik wens je veel liefs en een gezond jaar samen met Maarten en dat je maar veel in Nederland bent. Het schiet al weer op maar geniet nog van je tijd daar en tot gauw. xxx liefs Rian

• 03 Januari 2006 - 18:03

ANTOINE:

Gelukkig nieuwjaar klein avontuurlijk zusje van mij! Dank voor de Maya koffie en onwijs leuke zakje incl. mini-maya. :) Het ruikt.