Noord Guatemala - Reisverslag uit Guatemala-stad, Guatemala van Rowena - WaarBenJij.nu Noord Guatemala - Reisverslag uit Guatemala-stad, Guatemala van Rowena - WaarBenJij.nu

Noord Guatemala

Door: Rowena

Blijf op de hoogte en volg Rowena

25 Oktober 2005 | Guatemala, Guatemala-stad

Gelijk de ochtend na aankomst in Flores (dus op donderdag) zijn we met een tour naar Tikal meegegaan. Tikal is een oude Maya-stad die midden in de jungle ligt. We moesten om half 4 ´s ochtends vertrekken, maar dit was voor een goed doel. We kwamen rond 5 uur in het park aan. Normaal gesproken gaat het park pas om 6 uur open voor bezoekers. Nu waren wij een van de weinigen in het park en zo konden we de zonsopgang meemaken vanaf een van de grootste tempels daar. Overal libelles.

In het donker gingen we door de jungle op eg naar de tempel die we opgingen. Eenmaal de top van de tempel bereikt te hebben hebben we een mooi uitzicht over meerdere andere tempeltoppen die omringt zijn door de jungle. In vroegere tijden waren deze natuurlijk niet bezaaid met de jungle. Zij
hebben deze stad ontdekt onder de jungle. Zij zijn bezig om deze stad te
restaureren, maar het zal nog wel vele jaren kosten om de stad te zien zoals
hij geweest is. Bovenop de tempel horen we van alle kanten het gebrul van de apen. Vrij luid en als je niet weet dat het de apen zijn klinkt het best beangstigend. We
zaten dus echt midden in de natuur.
Na deze tempel nog wat informatie gekregen over de Maya's en nog een paar andere tempels beklommen. Echt heel erg gaaf. De treden zijn echt onwijs hoog, zeker voor de Maya"s (dat niet zo'n lang volk is) moet het echt een heel karwei zijn geweest om de tempels te beklimmen... De apen nog zien rondslingeren in de bomen en toecans gezien.

Onze verblijfplaats was Flores. Doordat ik een dagje niet zo goed in orde was hebben we wat langer in Flores gezeten. Flores is wel een heel schattig plaatsje. Het is echt een eilandje dat doormiddel van 1 brug is verbonden aan het vaste land. Het heeft onwijs veel toeristische winkeltjes en we
hadden een dikke kakkerlak op onze badkamer, maar verder is het toch overal
wel vrij rustig. ,-)Misschien dat dit ook wat te maken heeft met alle orkanen die zo dicht in de buurt zijn...

Op zaterdag zijn we weer terug naar Rio Dulce gegaan. Daar wouden we eigenlijk weer in het hostel slapen waar we eerder hadden geslapen. Helaas was deze volgeboekt. Rond 5 uur ging er een lancha (bootje) naar een ander resort: Danny"s Beach. Die lancha zou er zo"n 30 min. over doen. Jaja... Het was licht toen we weggingen met de lancha. Eerste 30 min. ofzo zaten we te genieten van het meer en de omgeving. Mooie witte ooievaren en andere vogels gespot. Erg leuk. Maar het begon wat harder te waaien en Susan naast mij werd af en toe een beetje nat. We konden hier natuurlijk alleen maar om lachen, want het was hardstikke komisch. Hop! Ik ook een plens water in mijn gezicht en nog een, en nog een... En niet een klein beetje water, het werd echt als bakken water over ons heen gegooid! Na een tijdje waren we echt
helemaal doorweekt... zelfs onze tassen waren helemaal nat. Ik kreeg last van mijn lenzen en het begon donker te worden...
We hoopten natuurlijk dat we er bijna zouden zijn... we zagen Dennie's Beach
in zicht komen. Yes! maar toen... hield de motor van de boot ermee op! Ai! Liggen we daar met onze lancha in het donker op het water. Al met al was het dus een heel avontuur. Ongeveer 1,5 uur later hebben we Dennie's Beach bereikt. Alle spullen hebben het gelukkig ook overleeft, ook mijn camera! :-) Erg blij mee.
Op onze kamer ontdekten we vervolgens een groot eng insect. Gelukkig was het geen spin, maar een reuze sprinkhaan. Klamboe kwam erg goed van pas! Als ik die niet had gehad had ik waarschijnlijk geen oog dicht gedaan! Het is verder een ontzettend leuk resort, de hangmatten blijven het goed doen. :-) Volgende ochtend gingen we echter alweer weg omdat we met de lancha naar
Livingston wouden gaan.

Op zondagmiddag hebben we de lancha van Rio Dulce naar Livingston genomen. Deze deed er zo{n 2 uur over. Een hele mooie tocht. Pelikanen gezien. Wouw! Echt mooie beesten vind ik dat. Weer een hoop witte ooievaren, andere vogels en een leguaan op een eilandje. Ook nog ergens gestopt bij (agua caliente - warm water) maar dit viel wat tegen omdat we al naar Finca Del Paraiso zijn geweest.

Op dit moment zijn we nog in Livingston. Dit ligt in het noorden van Guatemala, aan de kust. De cultuur is hier echt totaal anders! Dit komt door de Garifuna. De mensen die uit Afrika hierheen zijn gekomen. Je ziet hier dus veel meer donkere mensen. Echt een gemixte cultuur. Livingston heeft 1 hoofdstraat waar bijna alles gebeurd. Gisteren kwamen we nog wat mensen tegen die we uit Antigua kenden. We zijn met een groepje naar een Garifuna
bar geweest. Helaas was het daar helemaal niet druk, maar de drummuziek was wel erg tropisch. Daarna zijn we naar een wat lokalere plaats gegaan. Een tentje aan het strand. Overdag viel het me al zo op dat het strand zo vervuild was, we zijn er dan ook niet gaan zwemmen. Maar dit heeft denk ik dus ook wel wat te maken met de feestjes die er {s avonds worden gehouden. Dit was echt wel een stuk leuker. Konden we echt kijken hoe de lokale mensen hier uit hun dak gaan. Ook in eeen keer een stuk meer raggea muziek. Verder hebben we nog wat lokale groeten geleerd. Wel heel leuk, mensen zijn hier erg vriendelijk.
vandaag zijn we met een tour naar Los Siete Altares geweest. Dit ligt hier een eindje verder langs het strand. We hebben wat meer info gekregen over Livingston. Het zouden 7 watervallen voor moeten stellen, maar omdat het nu niet echt het regenseizoen is was daar helaas weinig van te zien. Beetje teleurstellend was dit wel. De wandeling langs het strand was wel zeker de moeite waard. Foto's zullen nog volgen. Hier heb ik op dit moment niet de mogelijkheid om
ze op de computer/internet te zetten.

Morgen vertrekt om 7 uur onze ferry naar Punta Gorda - Belize. We denken in Belize zo{n 1,5 week te verblijven. We reizen vanuit Punta Gorda gelijk morgen door naar Plancencia. Dit is tenminste ons plan, verder bekijken we het nog even. ,-)

Rest mij nog even Abraham ome Rudie van harte te feliciteren met zijn verjaardag!

Orkaan Alfi is ook op weg, maar komt zoals het er nu naar uit ziet niet bij ons in de buurt. Maar we houden het zeker in de gaten.

Rowena.

• 25 Oktober 2005 - 07:10

Maria En Antoon:

Bericht plaatsen is gelukt. Weer een mooi verslag. Het is hier nu echt herfst, regen en wind. Wat leuk dat er zo veel mensen reageren.
    Verder een heel goeie reis en veel plezier.
    Groetjes en kus mams en paps.

• 25 Oktober 2005 - 07:19

Hermien:

hoi rowena
    alles goed met jou je side ziet er goed uit ook de leuke foto's .nog geen last gehad van de orkanen?
    Groetjes van Hermien

• 25 Oktober 2005 - 08:40

Marije:

Hee Roween!
    Klinkt weer reuze spannend allemaal...Whaaahhh...in t donker in je bootje op t water...:S Moet er niet aan denken! Maar gelukkig krijg je er ook veel voor terug! Hoe is het weer daar ondertussen; nog steeds veel regen en zo, of wordt t inmiddels al wat beter? Hoop iig voor je dat t wat beter is dan hier in Nederland...
    Hee meis, heel veel plezier weer en we kijken weer uit naar je volgende berichtje!!!
    liefs, Marije

• 25 Oktober 2005 - 09:49

Gerard Peters:

Hallo Rowena en gevolg,
    slapen jullie ook nog wel eens, ik zie alleen maar avontuur

• 25 Oktober 2005 - 10:57

Kelly:

hey lieve roween,
    je maakt zoooveel mee, echt leuk, ik zit nu op school, saai, kan ik nu mooi je verhaaltjes lezen :)
    liefs,Kelly MIS JE

• 25 Oktober 2005 - 12:41

Annemie:

Echt super die verhalen van jou..heel spannend allemaal...nou nog heel veel plezier en ik kijk uit naar je volgende bericht. Dikke Kus Annemie

• 25 Oktober 2005 - 14:17

Monique:

Hoi meid,
    Regenseizoen of niet, volgens mij heb je voorlopig genoeg
    "waterval" gehad.
    Weer bedankt voor je mooie belevenissen.
    Ben wel benieuwd welke foto's erbij horen!
    Lieve groetjes

• 25 Oktober 2005 - 18:55

Joyce:

He Rowena,

heb nog niet eerder gereageerd maar volg je verhalen wel hoor. Klinkt erg spannend allemaal!!! Ben blij te lezen dat het allemaal goed bevalt en je een heleboel leuke dingen meemaakt. Heel veel liefs en zoenen Joy

• 26 Oktober 2005 - 17:40

Miquel Heemskerk:

Hoi Rowena,
    leuk verslag zover.
    Wij zijn blij dat alles goed met je gaat.
    Pas je een beetje op met al die orkanen!
    Groetjes Miq&Joy.

• 26 Oktober 2005 - 19:48

Cintha Frank:

hoi Rowena,
    Erg leuk om zo alles te volgen,zeker met de foto,s erbij.

Succes en groetjes.

• 26 Oktober 2005 - 20:10

Marielle:

Hé lieve Rowena!
    Hier alles goed ben superblij dat je ons zo goed op de hoogte houd en dat je het naar je zin hebt! Hopelijk kun je snel weer een keertje bellen!!! Verheug me erop op je 'live'te horen! Veel liefs, marielle.

• 29 Oktober 2005 - 13:32

Maarten En Maria:

meer foto's van rowena minder cultuur en omgeveving

• 29 Oktober 2005 - 15:02

Maria:

Hoi lieve roween
    Was grapje van maarten, natuurlijk zijn die foto's hardstikke leuk ik geniet er in elk geval heel veel van en kijk al weer uit naar de volgende foto's en het is natuurlijk ook altijd leuk als je er zelf bij opstaat. Geniet en tot het volgende verslag.
    Liefs en kus mams.

• 29 Oktober 2005 - 17:51

Joke En Herman:

Wij blijven je volgen en zover als wij kunnen zien blijfje met van alles op de hoogte en je blijft wind en regen goed volgen
    Geniet van het avontuur

• 29 Oktober 2005 - 18:54

Lucie Beerten:

Wat "n leuke site, kan je familie er ook van mee genieten.Heel veel plezier.
    Groetjes Bennie lucie
    gabrie en anneke en de tweeling