Cuba - El Salvador - Gua - Honduras - Nicaragua
Door: Rowena
Blijf op de hoogte en volg Rowena
15 Januari 2006 | Nicaragua, Granada
Op het vliegveld liepen onwijs veel van die ´snuffelhonden´ rond. Een hond beet tot 2 keer toe in mijn tas. Ik vroeg me al af waarom en of ze niet mijn tas moesten checken. Waarschijnlijk zag ik er zo eerlijk uit dat ze het niet de moeite waard vonden om mijn tas te checken. Ik was me al wel zwaar aan het afvragen waarom die hond nou net in mijn tas moest bijten (ik heb hem dat bij geen een andere tas zien doen...). Maar uiteindelijk wist ik wel waarom. Op Caye Caulker (Belize) had ik een goedje gekocht wat je op je huid kan smeren als je muggenbulten hebt, tegen de jeuk. Dit was op een heel ´natuurlijke´ wijze gemaakt: met cannabis. Dat spul stinkt dus echt heel erg naar cannabis. En omdat ik dat spul wel eens in het voorvakje van mijn tas heb gehad is mijn tas daar een beetje naar gaan ruiken heb ik doorgekregen. :-) Die hond doet in elk geval goed zijn werk!!! (jammer voor de hond dat zijn baasje niet naar hem luisterd... ,-)
Toen we in Cuba aankwamen vond ik al dat er een heel andere sfeer was. Mensen in vrolijkere kleren, meer vakantiesfeer. Het is trouwens 2 uur verschil met de rest van Centraal Amerika, dus ik heb nu maar 5 uur verschil met NL en 4 uur verschil met de UK! Voelt in een keer een stuk dichterbij! ;-)
Zaterdagochtend een wandeling gemaakt in Havana. Boodschappen gedaan, jeetje wat een crim in Havana. Om in de rij met frisdrank te komen moet je al in de rij staan en vervolgens in de rij voor de kassa voor de frisdrank. Voor elke rij met artikelen hebben ze een aparte kassa. Ik moest dus 3 keer in de rij staan. Bonnetjes goed bewaren, want als je uit de supermarkt loopt, moet je alle tasjes met spulletjes laten controleren met het bonnetje. Hoezo handig??? Ook is alles hier vergeleken met Centraal Amerika onwijs duur. Toch nog ietsje duurder dan we hadden gedacht! Voor een broodje met ham bij een tentje betaalden we bijv. 10 dollar/euro! Later kwamen we erachter dat er gelukkig toch nog goedkopere plekken zijn om te eten. :-)
Er rijden hier natuurlijk wel een hoop mooie oude auto's rond. De mannen zijn hier bijna net zo erg als de mannen in Honduras, constant aan het fluiten en praten tegen je en vaak een slissend heel irritant geluid. Om een beetje moe van te worden, maar het scheelt als ik me bedenk dat ik over minder dan 7 weekjes alweer in NL ben. Rust! ;-)
Oud en nieuw hebben we op het balkon gevierd met een mooi uitzicht. Met ons broodje met chocopasta en een cola. Had me een leukere manier kunnen voorstellen, maar we hadden niet zo'n zin om uit te gaan bij al die types... en ach, we zijn in Cuba! We mogen natuurlijk niet klagen!!!
Zondag 1 jan. was de dag van de revolutie, omdat Fidel Castro op die dag aan de macht was gekomen. Er was een koetsenoptocht e.d. Maar niet heel veel bijzonders.
In Havana zagen we in eens een bus met NIJMEGEN erop! We waanden ons echt even in NL! Die bussen had ik hier echt niet verwacht! Later zagen we ook bussen met: BUITEN DIENST, EXTRA DIENST, ROTTERDAM. Echt heel erg grappig om te zien en dat op het eiland Cuba! :-)
Maandag 2 jan. hebben we het Capitolio bezocht. Vooral het plafond is echt waanzinnig mooi! We wouden de sigarenfabriek bezoeken, maar helaas hadden alle werknemers vakantie tot en met 17 jan, dus de hele fabriek was gesloten. Verder nog een wandeling door de stad, gedeelte Centro Viejo. Een stuk leuker gedeelte dan het gedeelte waarin wij verbleven. Daar een oude kathedraal bekeken, aantal pleinen enz. We zouden die dag naar Santiago de Cuba gaan (15 uur met de bus) , de taxi naar de bus terminal genomen en toen zijn we toch maar van gedachten veranderd en hebben we besloten om naar Varadero te gaan. Omdat Cuba toch wel een stuk duurder is dan we dachten leek het ons ook beter om op een plek te gaan (vaak goedkoper) en daar konden we lekker aan het strand zitten, ff op 1 plek. Niet verkeerd! Dus de bus maar naar Varadero genomen! In de acco hadden we zelfs een tv! Echt geweldig! Onwijs veel films gekeken die dagen! :-)
Susan is een beetje reismoe en kijkt er erg naar uit om naar huis te gaan, daarom heeft ze besloten om 3 weken eerder naar huis te gaan en ze heeft nu haar ticket omgeboekt. Ikzelf heb het idee dat er nog zoveel leuke dingen te doen zijn en wil de 5 maanden zeker vol maken. Ook wil ik graag nog een paar weken Spaanse les nemen in Nicaragau, dus mijn vlucht blijft gewoon staan op 27 feb. Natuurlijk kijk ik er ook onwijs naar uit om naar huis te gaan (genoeg leuke dingen om naar uit te kijken in NL! :-) maar die 3 weekjes houd ik ook nog wel vol! ,-)
Vrijdag 6 jan. Een beetje bewolkte dag. Geen strandweer vandaag. Naar een museum geweest in Varadero. Daar hadden ze een babyhaaitje opgezet dat 2 hoofdjes heeft. Heel bijzonder. Tja, je moet toch wat als er geen zon is, he?! ,-) Naar marktjes geweest, daar zagen we zomaar ineens een kameel!!! (dus ja, Kel, ik heb hier nu een kameel gezien!!! ,-)
Ter info voor paps/coach/trainer Antoon, ik ben begonnen met hardlopen!!! (heerlijk op het strand). Ik ben me dus al goed aan het voorbereiden om weer te gaan voetballen als ik terug kom. Dat probeer ik de komende 7 weken nog even vol te houden). Dan weet je er in elk geval al van! ,-)
*Later die avond voelde ik echt AL mijn spieren!!! Ai, volgende keer dan toch maar rek en strek doen??? ,-) (of misschien iets minder fanatiek weer voor de eerste keer ,-)
Dinsdag 10 jan. hebben we een tour naar het stadje Trinidad gedaan. We hebben het georganiseerd gedaan, omdat het qua prijs niet zo heel veel uitmaaktte. Het was op zich wel een mooi stadje, maar voor dat geld wat we er voor betaald hadden had ik het ook best mogen missen. ,-) We zijn er heen gegaan via Cienfuegos, we hebben veel, heel veel informatie gekregen van de gids. In Trinidad veel oude gebouwen gezien, we hadden een mooi uitzicht op de stad vanaf een toren en we hebben een museum bekenen.
We zouden de avond eigenlijk gaan stappen, maar helaas ging dat niet door. Wat dat betrefd is het toch iets fijner als je in een groep reist. Maar weer lekker films/tv gekeken in de acco.
De dagen in Cuba hebben we dus vooral heel erg rustig aan gedaan. Veel op het strand gelegen, goed bijgekleurd en veel tv gekeken. Vooral gerelaxed dus. :-)
Woensdag 11 jan (Antoine´s verjaardag : gefeliciteerd!!! ,-) zijn we met de bus van Varadero weer naar Havana gegaan. Hier wouden we nog een sigarenfabriek bezoeken voordat we het vliegtuig moesten pakken, maar helaas zat ook deze fabriek dicht... Balen! Niets aan te doen...
Via El/San Salvador weer naar Guatemala gevlogen.
Donderdag 12 jan de bus gepakt van Guatemala City naar Tegucigalpa (Honduras)
Vrijdag 13 jan. de bus van Tegucigalpa naar Granada (Nicaragua) genomen en daar zijn we nu!
We hebben dus in 4 dagen wel 5 verschillende landen bezocht!!! Is dit misschien een record??? ,-)
Vandaag (zaterdag) hebben we de markt in Masaya bezocht. Nog een paar leuke souveniertjes gekocht (nou maar weer proberen uit te vogelen hoe ik dat allemaal mee ga nemen! ,-) Vanavond waarschijnlijk eindelijk weer eens stappen, dus daar heb ik wel heel erg zin in. Morgen om 8 uur weer klaar staan, dan gaan we de Cannopy tour doen (aan lijnen, draden e.d. boven in de bomen in het regenwoud halverwege de vulkaan Mombacho). Vervolgens ga ik dan een nacht boven op de vulkaan slapen en daar wandelingen doen! Erg benieuwd hoe dat gaat zijn! :-)
Helaas heb ik hier niet de mogelijkheid nu om foto´s op internet te zetten, ik ga even proberen of ik dat deze maandag kan doen als ik terug kom van de vulkaan.
Nou, ik hoop dat jullie allemaal een goed weekend hebben en nog maar 45 daagjes en dan ga ik alweer richting huis! :-)
Veel liefs,
Rowena.
15 Januari 2006 - 00:55
Maria:
Hallo Lieve Rowena
Laat ik nou de eerste zijn waar blijf je maarten?
Toch niet slapen?
Weer een mooi verhaal rowena, maak er nog wat van de laatste weken. Geniet maar lekker.
Tot het volgende verslag .
Dikke kus mams xxxxxxx -
15 Januari 2006 - 09:01
Marije:
Wow...die Cannopy tour klinkt wel heel erg spannend...ben érg benieuwd naar je volgende bericht!!! Maar tuurlijk was deze ook weer heel leuk om te lezen, en jullie alternatieve manier van oud&nieuw vieren: zeer origineel hoor...;) Grappig trouwens dat je op de 27e terugvliegt, kan ik t goed onthouden (m'n verjaardag), hahaha! Dacht namelijk dat je de 18e al terug zou komen, maar waar ik dat dan weer vandaan heb...En echt superstoer dat je die laatste 3 weken zonder Susan gaat doorbrengen! Heel veel plezier daar weer en tot je volgende bericht!
liefs, Marije -
15 Januari 2006 - 09:20
Diana:
He lieve Rowena
Zo te zien zijn je avonturen daar nog lang niet op. Ik vind je verhalen altijd fantastisch om te lezen. Jij hebt daar zo te lezen ook een lekker weertje erbij. Hier houd het vriezen maar niet op. Heeft ook wel wat maar toch!!! Ha ha met oud en nieuw broodjes chocladepasta, hoezo Hollander! Ben benieuwd naar je volgende verhaal.
Groetjes en veel liefs Diana. -
15 Januari 2006 - 09:24
Els:
HAllo Rowena,
LAngs niets laten horen nu toch eerder dan Maarten, hij zal nog wel slapen, stuur binnenkort even een mail.
Liefs Els -
15 Januari 2006 - 09:51
Gerard:
Nou Rowena en Susan dit was zeker geen grenzelose week.
Veel reis plezier maar weer.
Tel je de kilometers nog? -
15 Januari 2006 - 10:23
Frank Cintha:
Hoi hoi Rowena wat een verhaal weer zeg, nou al een beetje aftellen de laatste weken maak er wat van en pas op jezelf.
Liefs Cintha Frank. -
15 Januari 2006 - 11:25
Monique:
Lees ík nou zo snel of had jíj zo'n "snelle" week?
Als je dan toch tot het einde blijft, maak dan ook nog maar heel veel leuke dingen mee. Slaap lekker daarboven en droom zacht. -
15 Januari 2006 - 12:20
Kelly:
Hoi lieve roween,
Wat leuk dat je een kameel hebt gezien ;) ..
nog 45 daagjes...... :D
Kus,Kelly -
15 Januari 2006 - 16:05
Elise:
Hoi Rowena en Susan, nou klinkt allemaal weer goed hoor. Ben ook zeer benieuwd naar jullie foto's! Geniet nog maar lekker van je tijd daar, want voor je het weet ben je weer thuis.
Liefs Elise -
15 Januari 2006 - 18:32
Rianne:
Hai Rowena zo te horen daar lekker weer. hier is het koud en ik hoop dat als je weer terug komt dat het iets warmer is hier, want anders moet je wel heel erg aklimatiseren (of zoiets). Volgens mij moeten we ook maar een hele dag plannen om alle foto's te bekijken, maar dat komt vast goed ben heel erg benieuwd. Op naar het volgende verhaaltje maar weer dus tot gauw liefs Rian -
15 Januari 2006 - 18:34
Rianne:
Zou maarten nog aan het slapen zijn? -
16 Januari 2006 - 19:47
Maarten:
NEE SOMMIGE MENSEN WERKEN HEEL ERG HARD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
16 Januari 2006 - 19:50
Annemie:
ha roween mijn eerdere berichtje is er niet opgekomen..dus bij deze nog maar een keer. Nou ik ben aan het aftellen hoor..haha ik kan haast niet meer wachten, Nou nog heel veel plezier en tot gauw
XX Annemie -
17 Januari 2006 - 09:17
Antoon:
Lieve Rowena
goed blijven trainen dan gaat de spierpijn vanzelf over, te veel spierpijn de volgende dag duid op trainingsachterstand.De dames van ratti zijn met duur en interval training bezig.
Maak veel plezier nog daar en hou je haaks groetjes en kus paps. -
17 Januari 2006 - 12:37
Cecilia:
Hoi Rowena, dat je steeds weer nieuwe reisjes kunt doen en daar nog zoveel nieuwe avonturen beleefd, hardstikke mooi! Zorg goed voor jezelf de laatste weken zonder Susan! Lieve groet, Cecilia -
20 Januari 2006 - 07:13
Marielle:
Lieve Rowena! Heel veel plezier nog in de laatste paar weekjes daar! Geniet er nog van!! Liefs, marielle.